Nenaplnené očakávania: Ako predísť sklamaniu?

Počas života sa stretávame so stiuáciami, ktoré nie sú podľa našich predstáv. Práve tieto momenty prinášajú rôzne pocity sklamania, smútku a otázok. Všetko tieto pocity pramenia z nenaplnených očakávaní.

 Často očakávate, že vaše deti pôjdu na vysokú školu, ale niekedy majú úplne inú predstavu a cieľ ako vy. Očakávania bývajú aj vo vzťahu, kedy si poviete, že sa váš partner alebo partnerka zmení, ale realita ukáže úplny opak. Presne nenaplnené očakávania sú hlavným dôvodom, prečo sa človek cíti sklamaný a smutný. Aká je skutočnosť? Čo spôsobuje sklamania? Pri zamyslení sa, prídite k výsledku, že sklamanie vôbec neexistuje. Vo všeobecnosti existuje iba naše nenaplnené očakávanie.

Prečo používate vetu Ty si ma sklamal, Ty si ma sklamala? V skutočnosti to nie je o tej osobe, že by vás sklamala, ale o tom, že ste sa tak rozhodli vy na základe situácie.

 Jednotlivé postoje ovplyvňujúe vaše správanie, sústredenie a následne aj výsledky, ktoré dosahujete alebo nedosahujete vo svojom živote. Prijímať veci také, aké sú, vás účí, ako sklamanie stratí svoju silnú moc. Zmeniť postoje k istým očakávaniam, pomáha zmeniť príležitosti k rastu. Pocity, myslenie a očakávanie vychádzajú z nášho vnútra, kde predstavy nie sú vždy podľa reality. 

Prispôsobovať a prijímať veci tak, aké sú nás účí lepšie chápať a spokojnešie žiť. Sklamania bývajú iba reakciou na nesplnené očakávania, a nie, že nás niekto sklamal. Reakcia je individuálna a preto je na každom ako zareaguje a vysporiada sa s danou situáciou.

Máte očakávania voči druhým ľudom? Čo prežívate keď sa nenaplnia vaše očakávania? Cítite sklamanie? Neviete aké kroky máte podniknúť? Objavte typy tréningov a vyberte si ten, ktorý najlepšie vyhovuje vašim požiadavkám.

Prihlásiť sa k odberu novinek

© 2021 Akadémia Andyho Winsona, so sídlom Ľubochnianska 4, 831 04 Bratislava, IČO: 50540335, email: akademia@andywinson.com, tel: +421 908 777 808
Všeobecné obchodné podmienky | Zásady spracúvania osobných údajov | Formulár na odstúpenie od zmluvy