Ktorá investícia je lepšia? Vzdelanie na celý život alebo zábava na jeden večer?

Všetci sme už niekedy riešili alebo riešime, ako správne investovať peniaze. Mnohí z nás investujú práve do zábavy, ktorá má okamžité potešenie, ale krátkodobý úspech na rozdiel od vzdelania.

Všetci sme sa už stretli s otázkou Kam investujeme peniaze? V niektrých situáciach rozhodnutie trvá chviľku. Správna investícia peňazí prináša do života nové možnosti. Je úplne jedno či ide o dlhodobé úspory, každodenné výdavky alebo investície, vždy sí nájsť rovnováhu medzi tým čo je užitočné a čo zábava.

Niekedy nastanú situácie, kedy bez váhania sa peniaze investujú do zábavy, ako sú festivaly, koncerty. Čo prináša takáto investícia? Okamžité potešenie, radosť, splnený sen, ale v skutočnosti to má krátdobobý efekt. Zábava je vždy na jeden večer a potom sa skončí. Jediné čo nám ostane sú spomienky a ďalší prínos do života nemá. Táto investícia nemá hlbší význam. 

Druhú stranu investície tvorí vzdelanie. Investovanie do seminárov, školení, odborných kurzov, kníh je dlhodobý prínos. Celkovým prínosom je získanie nových vedomostí, zručností, ktoré posúvajú myseľ a rozhodnutia vpred. To čo sa naučíte, vám nikto nemôže zobrať. Dlhodobé investície, ktoré ovplyvńujú rozhodnutia a rozširujú obzor. 

 

Veľmi dôležité je uvedomenie si správneho investovania peňazí. Rozmyslieť si či sa viac oplatí investovať do  vzdelania alebo zábavy.  Rozhodnutie  o tom kam smerujú peniaze by nemalo byť chvíľkovým zážitkom, ale dlhodobou hodnotou. Najlepšie investície sú tie, ktoré obohacujú a prinášajú nové možnosti. Treba si zvážiť, ktoré investície majú najlepší vplyv na váš život nielen dnes, ale aj o pár mesiacov, rokov. 

Ak budete rozmýšľať, kam máte investovať, položte si túto otázku Ktorá investícia prinesie väčšiu hodnotu? Zamerajte sa na všetky pozitívne a negatívne stránky, a tak si vyberiete tú správnu investíciu.

Chcete vedieť viac, ako investovať do svojho života? Posunúť svoje vzdelanie na vyšší level? Vedieť správne vyhodniť investíciu? Tréning Tajomstvo Mysle Bohatých vám prinesie nové možnosti do vášho života.

Prihlásiť sa k odberu novinek

© 2021 Akadémia Andyho Winsona, so sídlom Ľubochnianska 4, 831 04 Bratislava, IČO: 50540335, email: akademia@andywinson.com, tel: +421 908 777 808
Všeobecné obchodné podmienky | Zásady spracúvania osobných údajov | Formulár na odstúpenie od zmluvy