Ako správne pracovať s time managementom?

 Správne riadenie času sa považuje za základný kmeň v úspechu. Načasovanie a efektívne rozdelenie času dokáže oplyvniť našu cestu za úspechom. Odstráňte zo svojho života meškací zlozvyk a osvojte si prichádzanie včas.

Správne manažovanie času býva niekedy veľmi náročné. Každodenný život prináša nestihánie, dobiehanie na poslednú chvíľu. Meškaciemu zlozvyku sa vieme vyhnúť na základe správneho time managementu. Zmena meškania zmení aj hlavné priority v “lietaní v čase”

Presne ako aj najznámejšie Parethovo pravidlo. Práve ono patrí medzi najužitočnejšie koncepty, ktoré sa dotýkajú oblasti riadenia a organizácie času. Jeho svetoznámy názov sa odvíja od jeho objaviteľa, talianskeho ekonóma Vilfreda Pareta. Opisuje v ňom percentá, ktoré sa zameriavajú na naše výsledky. Práve 20 % našich činností vyprodukuje 80 % našich výsledkov. Veľkú časť time managementu tvorí nesprávne načasovanie. Načasovanie sa považuje za kľúčový prvok. Nesprávny čas a nesprávne rozhodutie je súčasťou života. 

Meškanie nás pripravuje o premeškaní svojho času a správneho investovanie. Nevyhnutým faktorkom je mať časovú výhradu. Uvedomiť si jednotlivé prepojenia v našom živote je dôležité. Rozhodnutím vieme zoradiť naše časové plánovanie. 

Ochota a energia napreduje naše možnosti a posúva nás ďalej. Základným krokom v tomto smere je zavedenie uvedomiť si a pracovať na prospešných návykoch. Návyky sa vytvárajú na základe našej vôle a snom dosiahnúť svoj cieľ. Napredovaním dokážeme hľadať príležitosti, vytvárať nové pracovné a finančné procesy. 

Prečo je to dôležité? 

Pracovanie s časom je dlhodobý proces, ktorý prispôsobujeme svojím hodnotám a cieľom. Vytvorenie si správneho time managementu je prvotným krokom k úspechu. Na základe zmenenia slov z “meškám” na “prídem včas”  dokáže ovplyvniť príležitosti, ktoré na nás čakajú. Využívanie správneho času  je kľúčom k úspechu.  

Vedieť správne pracovať s time managementom, tvoriť si časové plány a rezervy je pri úspechu nevyhnutné. Časom získavame nové vedmosti, rady, odporúčania a príležitosti. 


Prihlásiť sa k odberu novinek

© 2021 Akadémia Andyho Winsona, so sídlom Ľubochnianska 4, 831 04 Bratislava, IČO: 50540335, email: akademia@andywinson.com, tel: +421 908 777 808
Všeobecné obchodné podmienky | Zásady spracúvania osobných údajov | Formulár na odstúpenie od zmluvy